MVO stappenplan

organogram_mvoOm duurzaam ondernemen in te voeren in een organisatie, moet er terug gegaan worden naar de kern. De eerste vraag is waarom MVO belangrijk is voor de organisatie?

De eerste stap is om te kijken naar de visie en missie van de onderneming. Daar moet de basis liggen van het MVO beleid. De koers van de organisatie op het gebied van de drie kernwaarden people, planet en profit worden hier vastgelegd. Dit is nodig om iedereen in de organisatie dezelfde richting op te laten gaan.

Het eerste gedeelte van de basis voor het MVO-plan is nu gelegd. Stap twee is bepalen hoe de visie en missie in de praktijk worden gebracht. Dit kan door het vaststellen van MVO–doelstellingen en de strategie die bepaalt hoe de doelstellingen gehaald moeten worden.

De volgende stap is het uitvoeren van de geplande acties en uiteindelijk is het verbeteren van het MVO-plan. Door de evaluatie van de MVO-activiteiten wordt duidelijk of doelen worden gehaald en waar zo nodig aanpassingen of aanscherping van de doelstellingen nodig zijn.

c408123eff08ce3c832a49c93133b99150698206_31567_318_258_1
De vier stappen bij het invoeren van een MVO beleid.

Reacties zijn gesloten.