Succesvolle MVO-actie in de schoenenbranche weer van start

Ook dit jaar kun je weer Goed doen met je oude schoen. Vanaf 16 september tot en met 6 oktober kunnen oude schoenen ingeleverd worden in de winkels van Invito, Manfield, Scapino, PRO 0031 en Dolcis. Bij deze ruim 450 Intreza Shoepoints ontvangen consumenten een kortingsbon van € 10 euro voor hun oude schoen en dragen ze bij aan het goede doel.

goed-doen-met-je-oude-schoen

Wat een oude schoen al niet kan doen

De winkel doneren per ingeleverd paar schoen € 0,20 aan de goede doelen Dance4life en Jeugdsportfonds. Daarnaast krijgen veel oude schoenen een tweede leven. Ingrid Weijers, die verantwoordelijk is voor het MVO-beleid bij de Macintosh Retail Group waar de Intreza Shoepoints onder vallen, vertelt: “Veel schoenen zijn gewoon nog bruikbaar. Die worden verscheept naar ontwikkelingslanden. Daar worden ze opgeknapt en ook verkocht. Niet alleen is er in deze landen zo ook kans op kwalitatief goed schoeisel. Ook creëert het werkgelegenheid: schoenmakers, verkopers, logistieke bedrijfjes hebben er hun handen vol aan!

Meer dan 260.000 paar schoenen?

De Goed doen met je oude schoen-actie is in 2008 voor het eerst georganiseerd. Vijf jaar later is de actie alom bekend en gewaardeerd. Bij een eerdere actie werden er maar liefst 254.467 schoenen ingeleverd en konden de schoenenketens ruim € 50.000 aan verschillende goede doelen doneren. Natuurlijk is er de hoop dat de 260.000-grens dit jaar overschreden wordt. Er is goede hoop, want duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema in de schoenen- en kledingsector.

kika-waardebon-dolcis

Aandacht voor de jeugd

Vanaf het moment dat de Goed doen met je oude schoen-actie in 2008 werd gelanceerd, zijn kinderen altijd een belangrijke doelgroep geweest. De schoenenketens steunen dit jaar het Jeugdsportfonds en eerder werd er veel gedoneerd aan Kika, kinderen kankervrij. Het is niet vreemd dat zij zich met deze actie op kinderen richten, aangezien kinderschoenen een belangrijk onderdeel in het assortiment van – vooral – schoenenketen Dolcis is.

Reacties zijn gesloten.